sâmbătă, 12 octombrie 2013

Alt document important facut pierdut de statul mafiot

Dupa contractul original cu Bechtel semnat in 2003 in timpul guvernarii PSD (Prim Ministru Adrian Nastase), de negasit si de nedesecretizat in acest moment, alt document important a fost facut disparut de catre statul mafiot: scrisoarea in original prin care fostul ministru al Industriilor Radu Berceanu a solicitat transferul licentei de explorare de la Minvest Deva catre Gabriel Resources.

Ce stat de drept este acela in care orice document poate fi evaporat cu atata usurinta? Din nou trebuie sa remarc ca numai un stat mafiot poate fabrica si distruge probe dupa bunul plac. In timp ce statul se lauda ca detine probe despre fapte comise de tortionari acum circa 50 de ani, acelasi stat se lauda ca nu gaseste documente recente de cativa ani.

Astept cu interes sa aflu ca Romania si-a pierdut tratatul de aderare la UE... Ca tot veni vorba, mai exista?

Un adevarat stat de drept nu se joaca cu evidenta si securizarea documentelor. Se pun aceleasi intrebari ca si in cazul disparitiei contractului cu Bechtel: astfel de contracte nu se tin intr-o locatie precisa? In locatia (arhiva) unde se tin astfel de contracte are acces oricine si nu exista o evidenta a celor care cer sa aiba acces la documente secrete? Nu exista in Romania un regim strict al documentelor secrete? Nu exista in Romania un regim strict al documentelor care angajeaza statul roman?

Contractele originale nu se predau la cerere motivata si sub semnatura unei persoane care raspunde nominal?

Din cate vad, nimeni nu raspunde pentru aceste disparitii odioase si sinistre de documente, nici macar arhivarul... In plus, statul mafiot totalitar pare hotarat sa piarda orice document care atesta coruptia si ilegaltatile comise de persoane cu functii importante impotriva statului si a poporului roman.

Concret, conform sursei http://www.ziare.com/rosia-montana/gabriel-resources/document-cheie-pentru-rosia-montana-disparut-in-timpul-guvernarii-nastase-1261646,

"Mihail Ianas, fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) in perioada 1997-2000, a sustinut, miercuri, la Comisia Rosia Montana, ca scrisoarea in original prin care fostul ministru al Industriilor Radu Berceanu a solicitat transferul licentei de explorare de la Minvest Deva catre Gabriel Resources ar fi disparut.

"Doamna care a urmat dupa mine, Stratulat, mi-a spus urmatorul lucru, eu nu pot sa il verific, ca a disparut aceasta scrisoare in original si nu se mai gaseste decat in copie, la cineva care a facut controlul. Control a venit de la prim-ministru, Curtea de Conturi, Politia Economica si diverse parchete. (...) Cineva a luat scrisoarea originala", a aratat Mihail Ianas."


Sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Fostul+director+al+ANRM+R+Berceanu+ar+fi+decis+transferul+licent mentioneaza aceeasi situatie

"Dezvaluiri si acuzatii grave la adresa lui Radu Berceanu, în comisia Rosia Montana. Fostul director al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale sustine ca Radu Berceanu ar fi decis, în perioada în care era ministru al Industriilor, transferul licentei de explorare pentru perimetrul de la Rosia Montana printr-o simpla scrisoare al carei orginal s-a pierdut.

Mihail Ianas, fostul director al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, sustine ca transferul licentei de explorare de la MINVEST catre compania canadiana Gabriel Resources s-a facut la solicitarea Ministerului Industriilor."
...
"Mai mult, fostul director al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale sustine ca originalul acestei scrisori s-a pierdut.

„Am vazut ce afirmatii naucitoare a facut Mihail Ianas. În momentul în care spui ca fost presedinte al ANRM ca s-a plecat pe o asociere ilegala ceruta de ministrul de resort, daca ne facem ca nu vedem si nu auzim, cu totii avem o problema”, a afirmat Darius Vâlcov, presedintele Comisiei parlamentare Rosia Montana.

La solicitarea Digi24, Radu Berceanu a refuzat sa comenteze afirmatiile fostului director al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu