miercuri, 3 iulie 2013

Exterminarea locurilor de munca de dupa 1990

Chiar daca subiectul la moda in media este fraudarea examenului de bacalaureat, a aparut in presa ceva mai interesant din punctul meu de vedere.

A aparut in sfarsit si in media stirea (sursa http://www.zf.ro/zf-24/somajul-creste-incontinuu-de-la-inceputul-anului-720-000-de-romani-nu-reusesc-sa-isi-gaseasca-un-loc-de-munca-se-construiesc-mall-uri-in-care-se-angajeaza-oameni-prost-platiti-11062763) ca s-au suprimat milioane de locuri de munca in Romania dupa 1990, fara sa se puna nimic in locul lor.

Am semnalat acest lucru pe blogul meu cu mult timp inainte. Nu a fost nevoie de calcule complicate si de cautari. Acest lucru a rezultat imediat in urma a doua stari de fapt:

1. Populatia Romaniei a scazut cu milioane de persoane dupa 1990;
2. Exista somaj in Romania anului 2013.

Cele doua enunturi cumulate ofera certitudinea ca milioane de locuri de munca au fost suprimate dupa 1990 de catre statul mafiot, constituit numai din tradatori ai intereselor cetatenilor romani pe care ar fi trebuit sa-i reprezinte.

Am scris despre exterminarea locurilor de munca inca de acum mai bine de 3 ani, pe la inceputurile blogului:

1. Pe 06.Mai.2010, in articolul "Romania 2010 - solutia finala pe timp de pace":

"Relele de care era acuzat comunismul nu numai ca nu au disparut in acesti 20 de ani, ci s-au propagat si amplificat cu precizie si perseverenta. Conceptul mult trambitat, inainte de 1990, de prosperitate occidentala, s-a volatilizat dupa caderea comunismului. A fost inlocuit cu alte concepte, mult mai pragmatice si mai accesibile maselor: tranzitie dureroasa, inflatie galopanta, somaj si exterminarea intreprinderilor create de regimul comunist, exterminarea agriculturii, exterminarea industriei petroliere, scaderea nivelului de trai, coruptia generalizata. Toate acestea s-au facut pentru a avea niste gasti prospere de privilegiati cinici, pentru care o viata de roman este la fel de importanta, probabil, ca si viata unui gandac de bucatarie.

Genocidul locurilor de munca (peste 4 milioane de locuri de munca suprimate cu cinism si indiferenta de guvernarile celor 20 de ani de capitalism) constituie explicatia crizei din Romania. Toate partidele politice joaca o hora ipocrita, dezgustatoare si primitiva a ticalosiei absolute."


2. Pe 09.Mai.2010, in articolul "Statul roman - dusmanul cetateanului roman (3)":

"Urmatoarea masura pentru saracirea populatiei a fost genocidul locurilor de munca. Desi la inceputul anilor '90 se vorbea despre retehnologizare, s-a trecut de fapt la exterminarea intreprinderilor create de vechiul regim, insotita de somerii de rigoare."

De atunci am tot vorbit despre lipsa locurilor de munca si de statisticile masluite care vorbesc de somajul scazut in Romania, desi gradul de ocupare al populatiei este foarte mic, poate cel mai mic din Europa.

Mecanismul prin care se masluieste statistica somerilor in Romania este urmatorul, conform sursei http://www.b1.ro/stiri/economic/ins-numarul-omerilor-a-ajuns-la-720-000-dupa-ce-rata-omajului-a-crescut-in-mai-cu-0-2-puncte-procentuale-59952.html,

"Astfel, șomerii sun definiți ca persoane cu vârste de 15-74 ani, ce îndeplinesc trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni."

Din aceeasi sursa mai aflam ca somajul din Romania, chiar si conform statisticilor masluite, a ajuns la 7,5%, adica la nivelul anului 2011!

Se poate constata a n-a oara ca politicienii sunt ipocritii si ca limbajul lor este duplicitar si ambiguu. Astfel, USL vorbea in a sa Viziune Economica (surse
http://www.cipriandobre.ro/download/VIZIUNEA%20ECONOMICA%20USL.pdf
http://www.alinagorghiu.ro/wp-content/uploads/2011/05/VIZIUNEA-ECONOMICA-USL.pdf)
de cresterea ocuparii, de 1 milion de noi locuri de munca (la pagina 29), si de
"Obiective strategice - USL (la pagina 30)
Ce ne propunem:
– Locuri de munca
– Locuri de munca
– Locuri de munca
– Statul nu creeaza direct locuri de munca, ci asigura, prin mixul de politici economice aplicate, mediul necesar cresterii ocuparii in economie!
– Obiectiv: cel putin 1 milion de noi locuri de munca!
- Azi suntem tot in criza (desi iesim din recesiune), pentru ca n-am rezolvat marile dezechilibre ale economiei noastre. Totul trebuie construit in jurul locurilor de munca."


Conform cu limbajul ipocrit si duplicitar al politicienilor, nu numai ca USL nu a mentionat un termen ferm de creare a 1 milion de locuri de munca (matematic vorbind, ca tot e perioada examenului de bacalaureat fraudat, acest lucru se poate intampla intre 1 si n ani, unde n∈N si n>1; de exemplu n=100), dar USL nu a mentionat cate locuri de munca vor fi suprimate pana la crearea a 1 milion de locuri de munca noi (tot matematic vorbind, se pot suprima l locuri vechi de munca, unde l∈N si l>0).

Pai, daca numarul de locuri vechi de munca suprimate este mai mare sau egal cu un milion (l≥1.000.000), asta inseamna ca mafia USL concediaza pe o parte si angajeaza pe alta parte, adica nu creaza niciun loc de munca, ci doar mimeaza angajari si disponibilizari.

Sa remarcam inca o data cinismul societatii in care traim: scoala nu invata pe nimeni nimic util (de cate ori ati auzit politicienii citand din "Limita unui sir", din "Proprietatile determinantilor", din "Locuri geometrice remarcabile", din "Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere", din "Proiectii ortogonale pe un plan" si asa mai departe), dupa care hoardele de primitivi ajunsi la maturitate si cu drept de vot, care au dat spaga la bac de-a lungul anilor sunt prostiti cu texte tip "– Obiectiv: cel putin 1 milion de noi locuri de munca!".

De aici este foarte usor de dedus si prezis viitorul Romaniei: armate de infractori prosperi la putere, votate de armate de primitivi extrem de usor manipulabili, cu drept si chef de vot.

Un comentariu:

  1. Conform sursei

    http://www.zf.ro/zf-24/somajul-creste-incontinuu-de-la-inceputul-anului-720-000-de-romani-nu-reusesc-sa-isi-gaseasca-un-loc-de-munca-se-construiesc-mall-uri-in-care-se-angajeaza-oameni-prost-platiti-11062763

    „România a pierdut din 1990 încoace peste patru milioane de locuri de muncă. Poţi să arăţi bine în statistici când numărul de angajaţi ţi s-a înjumătăţit? Fără o strategie care să încurajeze reindustrializarea, care să creeze locuri de muncă în domenii cu valoare adăugată mare, situaţia nu se va îmbunătăţi“

    RăspundețiȘtergere