marți, 31 august 2010

Cum sa batjocoresti salariatii cu legea in mana?

sau Statul roman - patronul evaziunii fiscale
sau De ce este Romania un stat sclavagist?

In aceste zile se poarta "negocieri" ridicole intre "statul roman", "patronate" si "reprezentantii sindicatelor". Miza: salariul minim pe economie 2011.

Din partea patronatelor s-a propus un salariu minim cuprins intre 600 de lei si 640 de lei.
Guvernul a propus un salariu minim de 650 de lei.
Reprezentantii sindicatelor au propus un salariu minim de 705 lei.
Pentru exactitate, este vorba de salariul minim brut, precizare care lipseste in majoritatea stirilor.

De exemplu, iata doua link-uri unde nu se precizeaza daca este vorba daca este vorba de salariul minim brut sau net:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7734886-salariul-minim-stabilit-saptamana-viitoare-urma-unei-noi-intalniri-guvern-sindicate-bugetarii-angajatii-privat-putea-avea-salarii-minime-diferentiate.htm

http://www.adevarul.ro/financiar/Guvernul_a_propus_un_salariu_minim_de_650_de_lei-sindicalistii_au_respins_oferta_0_326367881.html

Imediat ce am vazut aceste cifre (despre care am mai scris de multe ori ca sunt niste minciuni din punct de vedere economic si ca nimeni nu isi poate acoperi cheltuielile minimale ale traiului zilnic cu oricare dintre salariile minime brute(!) avansate de "statul roman" - 650 de lei, "patronate" - 600-640 de lei si "reprezentantii sindicatelor" - 705 lei), am cautat valorile chiriilor pentru garsoniere din Bucuresti pe site-ul ziarului Anuntul Telefonic,

http://www.anuntul.ro/anunturi.php?menu=anunturi&RubricaID=13&SubrubricaID=18&page=1&OrderBy=PretReferinta&Order=ASC

Am ordonat oferta dupa pret si am gasit urmatoarele:

1. Exista 33 de oferte de inchiriere sub salariul minim brut pe economie propus.
2. Nu exista chirie mai mica de 300 de lei lunar. Adica cele 33 de oferte sunt cuprinse intre 300 de lei si 690 de lei).

Altfel spus, vor fi 33 (treizecisitrei!!!) de fericiti salariati din Bucuresti care isi vor permite sa isi dea salariul brut(?!?) pe chirie si, eventual, sa mai detina si bani de cheltuiala.

Orice alt comentariu legat de salariul minim pe economie propus pentru 2011 mi se pare inutil. In schimb se pot face comentarii despre cei care "negociaza" salariul minim pe economie intre 600 si 705 lei.

1. Statul incalca Constitutia Romaniei, Art. 47, alineatul 1:
"Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent.". Cum poti trai decent fara sa iti poti permite o garsoniera inchiriata?
2. NU EXISTA NICIO PREVEDERE LEGISLATIVA CARE SA DEFINEASCA SI SA REGLEMENTEZE JURIDIC TRAIUL DECENT IN ROMANIA. Din aceasta cauza, negocierea salariului minim pe economie este un circ aleator.
3. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" nu ofera detalii in legatura cu modul in care au stabilit valoarea salariului minim brut pe economie. In functie de ce calcule economice s-au avansat acele cifre? Nici mijloacele de informare (sau dezinformare) nu ofera referinte, comentarii sau explicatii pe aceasta tema.
4. Salariul minim brut pe economie nu acopera matematic cheltuielile lunare ale salariatului, si totusi salariatul supravietuieste. Acest lucru nu este posibil fara sa existe evaziune fiscala, adica bani in plus la salariu oferiti de firme, care nu platesc astfel impozite catre stat.
5. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" au toate datele privind cheltuielile reale ale cetatenilor, totusi, se preteaza in continuare la aceasta mascarada a "negocierilor".
6. "Statul roman" isi reafirma in continuare rolul de furnizor de sclavi ieftini, la intern si la extern.
7. "Statul roman", foarte grijuliu in asigurarea unor venituri salariale mici de catre cetateni, este la fel de grijuliu in asigurarea de profituri mari de catre anumite firme, numite de toata lumea firme clientelare. Pentru profiturile firmelor clientelare nu exista plafon, altfel nu ar mai exista achizitii publice la preturi supraevaluate (de 10-20 de ori!!!), nici afaceri inutile ale statului cu firmele clientelare.
8. "Statul roman" ignora, in vremuri de asa-zisa "criza", plusul de bani care ar intra la buget prin stabilirea unui salariu corect din punct de vedere economic, deci, "statul roman" doreste, in fapt, falimentarea Romaniei!!!
9. "Statul roman" garanteaza profitabilitatea unui singur fel de afaceri in Romania: furtul legalizat al banului public.
10. "Statul roman", "patronatele" si "reprezentantii sindicatelor" nu doresc sa asigure celor care muncesc pentru salariul minim un trai decent, ci statutul de sclavi, de gunoaie sau de animale!!!

ATAT TIMP CAT MUNCA VA FI DEVALORIZATA IN ROMANIA, ROMANIA VA FI IN CRIZA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu